Вишнянські школярі у Шегинях на міні-пекарні “Еко Татко”.
5 червня 2018 року школярі 3-4 класів Вишнянської ЗОШ І-ІІ ст. разом зі своїми класними керівниками Цигилик Л.Й. та Лучинін Я.Я. побували на екскурсії у с.Шегині Мостиського району на міні-пекарні “Еко Татко”.
Учні взяли участь у майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з висівками, замішаного на сироватці, спеченого у глиняній печі на дровах.
Кожен учасник власноруч замішував тісто, спостерігав за випіканням іменного буханця у глиняній печі. Діти дізналися про давні традиції хлібовипікання, навчились відчувати тісто та розуміти тонкощі випічки, а найголовніше – отримали радість та позитивну енергію від своєї праці.
Після успішної праці хлопці та дівчата поласували козацьким кулішем, печеною картоплею з салом, канапками українського газди з житнього хліба зі смальцем та цибулею, квашеними огірками та чаєм із запашних трав.
Учасники поїздки мали змогу побувати на кордоні України з Польщею, та побачити, як працює наша прикордонна служба. Також, організатори майстер-класу підготували для дітей справжнє свято з танцями і караоке.
Кожен учасник отримав іменний сертифікат та привіз додому спечений ним самостійно екологічний хліб, запах і смак якого запам’ятає назавжди !
Залишити відповідь